Ancheta incendiului de la Ferma Dacilor a fost extinsa. Opt perchezitii in desfasurare

0
733

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au descins la Ferma Dacilor din Tohani, marți dimineața. Aceștia efectuează 8 percheziții la administratorii pensiunii – 5 dintre ele au loc la locuințele acestora, atât la cei care figurează în acte, dar și la cei care gestionau de fapt afacerea. Percheziții au loc și la Primăria Gura Vadului, în contextul în care fostul şi actualul primar ai comunei Gura Vadului, dar şi un funcţionar al administraţiei locale sunt vizaţi de anchetă. 6 persoane vor fi aduse la audieri, printre care și Cornel Dinicu, cel care se prezenta drept patron și fondator al complexului turistic.

ACTUALIZARE 13.22 Cornel Dinicu, bărbatul care se prezenta drept fondatorul complexului turistic Ferma Dacilor este audiat, marţi, alături de alte cinci persoane, în dosarul deschis în urma incendiului în care opt oameni, între care trei copii au murit. Numele lui Dinicu nu apare în documentele firmei care administrează Ferma Dacilor, însă în decembrie 2023, cu câteva zile înainte de incendiul devastator, Dinicu dădea interviuri în presa centrală şi în presa locală, în care se prezenta drept patron al complexului şi vorbea despre cum a fondat Ferma Dacilor. În unul dintre interviurile publicate în presa locală din Prahova, el se plângea de lentoarea de care au dat dovadă autorităţile publice în relaţia cu mediul de afaceri.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.