Concert AVE MARIA – ARMONII SACRE cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ pe 29 Aprilie, la sala I. C. Brătianu a Centrului Cultural Ioan I. Dalles

0
227

Apropierea sărbătorilor Pascale şi perioada Postului Mare sunt marcate la Centrul Cultural Metropolitan Ioan I Dalles printr-un eveniment de o rară bogăţie spirituală şi muzicală: concertul AVE MARIA – ARMONII SACRE susţinut de tenorul Ştefan von Korch include o selecţie de piese culte, specifice perioadei solemne pe care o traversăm şi îndeamnă la contemplare şi smerenie, prin ascultarea unor frumoase secvenţe din mise şi oratorii celebre.  Spectacolul va fi o călătorie spirituală şi muzicală către esenţa sărbătorii Paştelui.

 

Tenorul Ştefan von Korch detaliază: «Veţi asculta, “Ave Maria,” de Schubert, Caccini sau Gounod, “Salvae Regina,” sau “Pieta, Signore,” secvenţe lucrări de o bogaţie spirituală şi muzicală extraordinară, lucrări specifice acestei perioade, pe care vă invit să le descoperiţi sau redescoperiţi într-un cadru foarte restrâns şi deosebit, în acompaniament de pian clasic.»

 

 

Alături de tenorul Ştefan von Korch se va afla pianistul Alexandru Burcă,muzician de o mare versatilitate şi virtuozitat şi nume de referinţă al scenei de profil.

Concertul va avea loc la Sala I. C. Brătianu a Centrului Cultural Ioan I Dalles, situate pe strada Biserica Amzei 7-9. Recitalul va începe de la ora 19.00 şi va fi o călătorie emoţionantă pentru minte şi suflet, prin capodoperele muzicii clasice dedicate de-a lungul veacurilor celei mai însemnate sărbători a creştinătăţii – Învierea Domnului. Fie că sunteți un cunoscător al repertoriului sau un explorator ce doreşte şi îi cunoască frumusețea, acest concert vă oferi o experiență profundă.

 

Biletele se găsesc pe Ticketstore.ro , la anticariatul Sălii Dalles şi la casa de bilete Tickestore din incinta Teatrului Naţional de Opereta şi Musical Ion Dacian (Bd. Octavian Goga nr 1).

 

 

 

Despre **ŞTEFAN von KORCH (Tenor)** (www.stefanvonkorch.com )

 

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interpretat în Martie 2024, pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

 

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

 

**Alexandru Burcă (Pianist) **

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă și Musical ‘Ion Dacian’ din București. Laureat a numeroase concursuri internationale. A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ‘George Enescu’, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune,  Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ‘George Cavadia’Filarmonica din Bacau,Muzeului Național de Artă , Kazakstan , Rusia, Moldova, Franta, Germania, Portugalia, Norwegia, Italia, Canada.