Sistemul dă o nouă lovitură. Poate ultima. De această data, ținta Sistemului sunt românii. Care români? Toți cei care simt și vor ca România să fie demnă! Toți cei care s-au săturat ca Înalta Poartă să ne spună ce, cum, când, unde și de ce. Rețeta Sistemului este simplă! Patentată de la Revoluție și până în prezent. Și, presupune o țintă, mijloace și instrumente. De această data, ținta a fost Partidul România Mare ca exponent al celor care luptă pentru recuperarea României din mâinile factorului extern. Mijloacele: justiția. Instrumentele? Reprezentanți ai justiției care, invocând pseudo-motive, s-au opus ca România să aibe o voce naționalistă în Parlamentul European.
La data de 04 martie, la Biroul Electoral Central, a fost înregistrată cererea de admitere a Protocolului de constituire a Alianței electorale “Alianța PRM+PRU”, cerere întemeiată pe dispozițiile art. 7 din Legea 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.
BEC-ul, însă, a respins înregistrarea acestui protocol pe motiv că cererea de admitere a fost formulată din partea Partidului România Mare de Victor Iovici care, în opinia reprezentanților BEC, nu ar avea calitatea de reprezentant al PRM.
Motivarea ridică mari semen de întrebare, fiind profund și vădit eronată, Victor Iovici având calitatea de reprezentant al PRM, fiind ales, în data de 26 mai 2018, în cadrul ședinței Biroului Permanent al PRM președinte Interimar.
Din acest moment intră în scenă Sistemul…
Ulterior acestui moment, reprezentanții PRM s-au adresat Tribunalului București pentru înregistrarea în Registrul Partidelor Politice, dispunând, prin încheierea pronunțată în data de 21.06.2018 înaintarea către Registrul Partidelor Politice. Altfel spus, a dispus înaintarea documentelor către Registrul partidelor politice în vederea îndeplinirii obligației prevăzute explicit de art 24 alin 2 din Legea 14/2003 și anume consemnarea în Registrul partidelor politice. Mai mult, potrivit art 533 alin 1 C.pr.civ, încheierea pronunțată este executorie.
Cu toate acestea, din motive care ne scapă oricărui raționament logic, încheierea din data de 21.06.2018 nu este înregistrată în Registrul partidelor politice, deși au fost făcute demersuri (12.10.2017, 25.02.2019) insistente în vederea respectării legislației în vigoare.
Cu toate acestea, demersurile reprezentanților PRM, legitimi aleși, au rămas fără rezultat. În continuare o încheiere executorie pronunțată de Tribunal în conformitate cu art 24 din Legea 14/2003 este complet ignorată. Starea de nelegalitate este pregnant subliniată inclusiv de faptul că PRM nu deține nicio procedură (nici jurisdicționala și nici administrativă) prin care să obțină înregistrarea în Registrul Partidelor, de vreme ce, pe de-o parte înregistrarea reprezintă o simplă operațiune materială inaptă să facă obiectul cenzurii pe calea contenciosului administrative, iar pe de alta parte, cel care se opune la efectuarea înregistraărilor și la executarea încheierii pronunțată de Tribunal este însuși…Tribunalul. Tribunal care refuză efectuarea înregistrărilor, adică refuză să pună în aplicare propria încheiere executorie.
Aspectul constituie în sine și o încălcare a dreptului de acces la instanță (art. 6 CEDO), este încălcat inclusiv dreptul la o bună administrare reglementat de art. 41 din Carta Drepturilor Fundamentale ale UE, vizând dreptul la un tratament echitabil într-un termen rezonabil.
În fața acestei realități, ne întrebăm care au fost, oare, resorturile sau negocierile, lipsite de transparență? De ce PRM-ului i se încalcă drepturile? Oare până aici a ajuns disperarea factorului extern? Sau PRM-ul trebuia înlăturat pentru a nu periclita voturile altor Alianțe politice aflate în…dificultate?
Biroul de presă