De câte MANDATE are nevoie Nicușor Dan ca să refacă Cișmigiul?

0
188

Cel mai frumos parc din București a ajuns o adevărată pârloagă în patru ani !

Nicușor Dan reabilitează Parcul Cișmigiu „cu țârâita”. Azi anunță că a refăcut o alee, după ce acum un an se lăuda că a refăcut un pod. Rezultatul? Locația arată în continuare ca o pârloagă, cu alei sparte, bănci rupte și coșuri de gunoi distruse. Imaginile vorbesc de la sine!

Primarul general al Capitalei nu a reușit în cei aproape patru ani de mandat să refacă cel mai frumos parc din Capitală.

Cișmigiul a rămas în continuare un adevărat maidan. Superba grădină din centrul Bucureștiului se prezintă lamentabil din mai multe puncte de vedere:

  • aleile sunt în continuare sparte;
  • iarba este netunsă în multe locuri;
  • mobilierul urban, precum coșurile de gunoi, sunt deplorabile;
  • în parc se găsesc construcții vandalizate.
  • nu exista personal de pază;
  • În schimb, Nicușor Dan a anunțat recent, cu surle și trâmbițe, ce a realizat în Cișmigiu.

    Cine administrează Parcul Cișmigiu

    „Astăzi am început reabilitarea aleilor din Parcul Cișmigiu. Lucrăm pe porţiuni – pe măsură ce terminăm o bucată, ne mutăm la următoarea şi tot aşa mai departe. Sunt multe lucruri pe care le-am făcut în Cişmigiu – am reparat Podul Mare, cuvele celor două lacuri, locurile de joacă, ţarcurile pentru câini”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook, la începutul lunii aprilie.

    Imaginile surprinse în aceste zile în Cișmigiu îl contrazic pe edil.

    Practic, în patru ani de mandat, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), condusă de Corina Bega, a intervenit cu „țârâita” pentru reabilitarea locației, dar suntem curioşi cu ce costuri.

    Cea mai veche grădină din București

    Parcul se află în proprietatea Primăriei Capitalei și este administrat de ALPAB, o instituție publică de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București

Situată în centrul orașului București, cea mai veche grădină din oraș se întinde pe o suprafață de 17 hectare. Parcul a fost înscris pe lista monumentelor istorice și a fost organizat în stilul parcurilor engleze: are mai multe intrări, două dintre acestea fiind situate înspre Bulevardul Regina Elisabeta, două spre Bulevardul Schitu Măgureanu și una spre strada Știrbei Vodă.

Inaugurat în anul 1854, parcul are o poveste care începe mult mai devreme, încă din anul 1780. Atunci, Alexandru Ipsilanti, domnul Țării Românești de la acea vreme, i-a cerut ”Marelui Cișmigiu”, șeful lucrărilor de cișmele ale orașului, să construiască două cișmele în această zonă.