Noi concerte cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi artişti lirici de prestigiu în seria MUSICAL EXTRAVAGANZA la SALA DALLES

0
211

 

NESSUN DORMA, OF, INIMIOARĂ!, AVE MARIA şi O SOLE MIO sunt următoarele concerte programate la Sala Dalles, în seria Musical Extravaganza. Concertele ce vor avea loc în perioada iunie – septembrie îi vor avea în prim plan pe tenorii ŞTEFAN VON KORCH şi ALIN STOICA, şi baritonii ADRIAN MĂRCAN şi FANG SHUANG, alături de care va fi pianistul ALEXANDRU BURCĂ. Evenimentele fac parte din seria MUSICAL EXTRAVAGANZA şi aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte ce îmbină repertoriul specific cu alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică sau crossover şi se bucură de interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

 

Tenorul Ştefan von Korch, amfitrionul seriei, spune: “concertele vor fi ca nişte file de poveste, cu treceri prin pasaje muzicale de referinţă pe care toată lumea le cunoaşte şi iubeşte, dar şi momente spectaculoase şi speciale, mai puţin ştiute, care vor fi puse în lumină şi dăruite publicului, spre a le îndrăgi.”

 

PROGRAM MUSICAL EXTRAVAGNZA – SALA DALLES – IUNIE – SEPTEMBRIE

 

19 Iunie – NESSUN DORMA cu tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ

În miez de vară, pe 19 Iunie, doi tenori de vârf din tânăra generație se reunesc, în premieră pe scena sălii Dalles pentru un recital în care orizontul spumos al operetei se va întâlni cu bogăția și dramatismul operei. Tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA, alături de pianistul ALEXANDRU BURCĂ vor încânta publicul, cu o selecție sclipitoare de pasaje din lucrări în care au cules aplauze furtunoase, pe mari scene din ţară sau de peste hotare. Concertul va fi o incursiune printre repere ca “La Donna e mobile” din Rigoletto, “Una furtiva lagrima” din Elixirul Dragostei, “E Lucevan le Stele” din Tosca, dar publicul va tranzita şi printre secvențe din operete, precum arhicunoscuta: “Te voi răpi la noapte” din Marco Polo, sau “Dein Ist Mein Ganzes Herz” din Țara Surâsului.

 

 

 

17 Iiulie – OF, INIMIOARĂ! – cu tenorul ŞTEFAN von KORCH , baritonul FANG SHUANG şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ

Tenorul de origine slovaco-germană Ştefan von Korch şi baritonul Fang Shuang, originar din China, acompaniaţi de pianistul Alexandru Burcă, se vor întrece în măiestria de a pune în lumină inestimabile bijuterii ale universului muzical românesc, într-un spectacol deosebit. Duioasa romanţă “Of inimioară,  şlagăre ce au trecut proba timpului, cum este “Copacul”, dar şi arii din operete româneşti ca îndrăgita “Bagă Doamne luna-n nor,” de Tiberiu Brediceanu sau lieduri memorabile ce fac inimile să tresalte prin frumuseţe şi sensibilitate se vor număra printre piesele de rezistenţă ale unei seri inegalabile.

 

 

7 August – AVE MARIA – cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ

 

Secvenţe din mise şi oratorii celebre, dar şi alte piese ce au rămas în istorie pentru modul în care o evocă pe Sfânta Fecioară Maria, îşi vor găsi drumul spre inima publicului, într-un concert special, programat pe 7 August la Sala Dalles, de la ora 19.00. Cei ce vor dărui nestemate muzicale de o înaltă semnificaţie spirituală şi sentimentală vor fi tenorul Ştefan von Korch şi a pianistului Alexandru Burcă. Veţi asculta, “Ave Maria,” de Schubert, Caccini sau Gounod, “Salve Regina,” “Pieta, Signore şi multe altele.

 

 

18 Septembrie – O SOLE MIO – cu tenorul ŞTEFAN von KORCH, baritonul ADRIAN MĂRCAN şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ

Formula deja îndrăgită ce îi include pe tenorul Ştefan von Korch, baritonul Adrian Mărcan şi pianistul Alexandru Burcă, revine pe scena Sălii Dalles pentru un concert de canzonete şi zarzuele, derulat sub titulatura O SOLE MIO, pe 18 Septembrie de la ora 19.00.

 

Binecunoscuta canzonetă “O Sole Mio,” fermecătoarea “Santa Lucia,” inconfundabilul duet din “Bărbierul din Sevilla,” sau înduioşătoarea  “No puede ser” sunt doar câteva dintre titlurile de referinţă cu care tenorul Ştefan von Korch şi baritonul Adrian Mărcan acompaniaţi de Alexandru Burcă, vor bucura publicul într-o seară în care romantismul italian şi pasiunea din ritmurile populare spaniole vor fi reperele unei călătorii sonore printre arii, canzonette şi zarzuele îndrăgite.

 

 

 

Biletele se găsesc pe Ticketstore.ro, la Sala Dalles şi la casa de bilete Ticketstore de la Teatrul de Operetă şi Musical Ion Dacian.

 

DESPRE PROTAGONIŞTI

 

** ŞTEFAN von KORCH  (Tenor) ** (www.stefanvonkorch.com )

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interpretat în Martie 2024, pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

 

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

 

** ALIN STOICA – (Tenor) **

Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a performat în cadrul concertului de Crăciun de la Vatican şi a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este şi unicul deţinător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti se remarcă în “La Traviata”, ”Carmen” sau ”La Boheme.”

Premiul “Luciano Pavarotti” dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

În decursul timpului, artistul şi-a desăvârşit pregătirea vocală cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco și altor specialişti.

 

**FANG SHUANG – (Bariton)**

Fang Shuang a devenit un adevărat “răsfăţat al publicului” după ce a fost finalist în concursul Românii au talent în 2017, unde a obținut Golden Buzz cu melodia ,,Copacul,” şi a încântat cu ,,De-ai fi tu salcie la mal” şi ,,Of, inimioară!,” dezvăluindu-şi pasiunea pentru muzica românească veche.

Cariera sa pe scena lirică a început însă cu mult mai devreme, încă din 2013, când a devenit solist al Operei Comice pentru Copii, unde a interpretat: Malatesta din ,,Don Pasquale,” Peter (Tata) din ,,Hansel & Gretel,” Directorul din ,,Mam’zelle Nitouche” (Hapciu în Re Major), Pappacoda din ,,O noapte la Veneția,” Papageno din ,,Die Zauberflote” (Flautul Fermecat), Hook din ,,Peter Pan” şi Pimpinone din ,,Pimpinone”

Este absolvent al Universitaţii Naționala de Muzică din București, la clasa domnului Ionel Voineag și a doamnei Andreiana Geamănă-Roșca la acompaniament canto şi a unui master la secția canto clasic, însa marea sa  pasiune rămân romanţele.

 

**ADRIAN MĂRCAN (Bariton)**

Adrian Mărcan este bariton al Operei Naționale București cu o vastă activitate națională și internațională. A cucerit publicul cu interpretări pline de sensibilitate,profunzime și vigurozitate, iar printre rolurile sale de succes se numără Don Giovanni din „Don Giovanni ”, Figaro din „Bărbierul din Sevilla”, Contele Almaviva din „Nunta lui Figaro”, Marcello din „La Bohème,” Belcore din „Elixirul dragostei”, Enrico din „Lucia di Lammermoor”, Germont din ,, La Traviata”, Rodrigo di Posa din ,, Don Carlo”, Contele di Luna din ,, Il Trovatore ” sau Escamillo din „Carmen” etc.

Pe lângă activitatea artistică din țară, a susținut numeroase turnee în străinătate cu operele din Brașov, Cluj , Iași ,Craiova în țări cum ar fi : Germania , Austria, Italia, Norvegia ,Spania ,Olanda ,Albania, Marea Britanie, dar și în Japonia.

 

 

 

**ALEXANDRU BURCĂ (Pianist) **

Alexandru Burcă dă strălucire partiturilor de pian din numeroase spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian din Bucureşti, este partenerul de scenă al actriţei Oana Pellea în spectacolul “Callas,” prezentat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti şi pianist în multe alte spectacole ale instutuţiei, a încântat publicul cu atingeri magice ale clapelor pianului în musicalul “Mamma Mia”, ce s-a bucurat de succes naţional şi a semnat muzica pentru producţia “Ileana cea vitează.”

 

A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ‘George Enescu’, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune,  Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ‘George Cavadia’Filarmonica din Bacau,Muzeului Național de Artă , Kazakstan , Rusia, Moldova, Franta, Germania, Portugalia, Norvegia, Italia, Canada.