Penne cu ton

0
2175

Ingrediente:

  • O ceapa
  • Unt aproximativ 70 grame
  • 3- 4 catei de usturoi
  • Conserva de ton in apa
  • Suc de rosii 400- 500 ml
  • Sare dupa gust
  • Cimbru dupa gust
  • O legatura patrunjel proaspat
  • Penne 300-400 grame

O reteta simpla, rapida si foarta gustoasa. Buburuza mea iubeste pastele, indiferent cu ce fel de sos le fac. Astazi am ales sa facem cu ton.

Ceapa o tocam marunt si o punem peste untul topit, o lasam putin sa se inmoaie si adaugam si cateii de usturoi zdrobiti. Se lasa pe foc aproximativ 10 minute la foc mediu sa se inmoaie bine ceapa. Adaugam tonul din conserva cu tot cu apa, si amestecam bine. Eu am mai adaugat apa pana am acoperit compozitia si am pus capacul. Am lasat din nou 10 minute sa se patrunda bine. Apoi adaugam sucul de rosii treptat amestecand continuu. Adaugati sare si cimbru dupa gust, eu am pus cam jumatete lingurita de sare si 1 lingurita si jumatate de cimbru uscat. Se lasa la foc mediu cu capacul pus 20 minute.

In acest timp am pus pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, am adaugat sare si ulei, sa nu se prinda intre ele. Dupa ce pastele au fiert, le-am scurs de apa si le-am adaugat peste sosul din tigaie. Le-am lasat impreuna pe foc inca 10 minute sa se patrunda bine pastele cu sos.

La sfarsit am adaugat patrunjelul tocat. Au iesit senzationale. Va invit sa le incercati si sa imi spuneti daca este o reteta gustoasa. Pofta mare!