Cine este Emanuel-Gabriel BOTNARIU președintele Consiliului de Monitorizare
Puțină lume știe de faptul că în subordinea Senatului României se află o instituție care are ca domeniu de activitate monitorizarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități, condusă din aprilie 2021, de Emanuel Gabriel Botnariu, votat de plenul Senatului pentru funcția de președinte al Consiliului de Monitorizare pentru un mandat de 4 ani, susținut de PSD.
Cine este Emanuel Gabriel Botnariu? Este un fost senator PSD de Ilfov, apropiat al cuplului Firea-Pandele, care în noiembrie 2018 a părăsit grupul parlamentar al social democraților, a activat ca independent, pentru ca ulterior, în februarie 2020 să revină în rândurile lor pentru a realiza majoritatea de care aceștia aveau nevoie pentru a controla Senatul.
Nu trebuie uitat faptul că, pe parcursul mandatului său de senator, în care nu s-a remarcat decât printr-o absolută lipsă de activitate, (vezi sinteza activității parlamentare), Botnariu (Bebiță pentru prieteni, se știe!) a fost membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, adică exact Comisia în fața căreia Consiliul de Monitorizare își prezintă Raportul anual de activitate, iar avizul său negativ poate duce la demiterea președintelui instituției de plenul Senatului. De asemenea, această Comisie recomandă plenului Senatului numirea președintelui Consiliului de Monitorizare.
Așa că, stau și mă întreb, care ar putea să fie prețul întoarcerii lui Botnariu în 2020 în rândurile senatorilor PSD, mai ales că lumea zvonea cu mult timp înainte ca tocmai el o să ajungă președintele Consiliului?
După ce în primele sale luni de activitate la Consiliul de Monitorizare, Bebiță a anunțat că pleacă la „luptă” cu un suflu nou, de om odihnit 4 ani în Parlament, și că vrea să corecteze greșelile făcute de predecesorul său, Florinel Butnaru, un alt PSD-ist de mare valoare, ca un adevărat politician „care este el” se pare că pe parcurs a uitat ce și-a propus și a ajuns să se comporte cu angajații săi ca un adevărat stăpân pe moșia sa. Nu trebuie să uit că aici îl ajută și meseria sa de medic, psihiatru după spusele lui (cu diplomă de licență în medicina umană) – LINK SENAT, iar Botnariu și-a propus să-și facă angajații „cu capul” cu scopul de a pune presiune, de a crea o stare de tensiune permanentă, de a face oamenii să nu-și mai regăsească locul în această instituție.
Motivul pentru care ar face acest lucru? Poate pentru a forța angajații să plece de la Consiliul de Monitorizare, poate pentru a avea anume recomandări în Rapoartele inspectorilor de monitorizare. Cine știe!?
Dacă tot suntem la capitolul angajați, nu trebuie uitat de cabinetul său personal, unde unul din consilierii săi este chiar medicul șef secție clinică Radioterapie I la Institutul Oncologic București, unde Botnariu efectuează în paralel cu conducerea Consiliului și un rezidențiat, pentru că omul, în putere, poate să fie la 2 servicii în același timp. Să nu uit cumva și de « șefa » sa de cabinet, o fostă ziaristă și actual studentă la o Facultate particulară de medicina, care s-a ocupat de comunicare pentru Gabriela Firea în campania electorală. Sau de tânăra pensionară, doamna colonel de la MAI (știe mai bine doamna S), care a fost avansată de la referent la consilier, că de, trebuia să-și completeze veniturile pentru că realiza anual doar 98.000 lei. Așa că „vocea și talentul” sunt atuu-urile de care se « prelevează »(așa cum ar zice « șefa » sa de cabinet), aceste doamne în consilierea lui Bebiță în fruntea Consiliului de Monitorizare, că de specializări în domeniul drepturilor omului nu este vorba.
Cred că la această dată, Botnariu, a ajuns unul din cei mai bine plătiți bugetari în Romania având un salariu de 16.400 lei și având în vedere ca la Consiliul de Monitorizare se prezintă aproximativ 2 ore pe zi, faceți și dumneavoastră calculul cam cu cât este plătit pe oră de muncă de către contribuabili.
Dar stați, asta nu e tot! Avem o ofertă pentru dvs, așa cum ar spune o reclamă de la TV, recent s-au scos la concurs 3 posturi de inspector de monitorizare și unul de șef serviciu și deja sunt zvonuri că sunt persoane care vor să intre ca…ciobanii în CM și să lucreze la imaginea lui Bebiță, care peste trei ani ar dorii să revină la o binemeritată odihnă în Parlament.
Că va fi deputat sau senator asta nu contează, dar să fie acolo!
Până atunci Bebiță își dorește cu ardoare ca Raportul său anual de activitate să fie aprobat de Comisia pentru Drepturile Omului și plenul Senatului României ca să își păstreze locul călduț, măcar încă un an din cei doi ani și jumătate care mai sunt până la alegeri.
Stau și mă întreb, chiar nu mai are partidul oameni capabili să conducă o instituție?