UE ne preia experții în poliție politică

0
3458

Procedurile au intrat în linie dreaptă. Așa cum se știe deja, ea s-a clasat pe primul loc în selecţia realizată de Comitetul Special al Uniunii Europene. Pe locurile doi și trei, în ordinea preferințelor, s-au clasat procurorii Jean – Francois Bohnert (Franţa) şi Andres Ritter (Germania). Cei doi sunt, probabil, elementele jocului de glezne procedural pe care îl face Comisia Specială pentru prostirea proștilor.

Asta pentru că alegerea pare că e deja făcută. Conform procedurilor, numirea procurorului șef european trebuie să aibă loc foarte repede, la începutul lunii martie, iar Parlamentul European și Consiliul UE (a cărui președinție este deținută de România) trebuie să se pronunțe până pe 31 martie. Viitorul mandat al Laurei Codruța Kovesi ca procuror-șef european este de 7 ani.

Ce o recomandă pe Laura Codruța Kovesi pentru o funcție de o asemenea importanță? Păi, în primul rând, activitatea profesională. Din această activitate putem să remarcăm că, luna trecută, asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) a cerut Ministerului Educației retragerea titlului de doctor, pentru că lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Koveși este un plagiat. Numai această acuzație, în condiții normale, ar fi fost suficientă pentru respingerea candidaturii la funcția de procuror șef al UE. Faptul că, în calitate de procuror, nu a reușit să instrumenteze cu mânuța ei nici un dosar ca să bage în pușcărie vreun infractor, să zicem că poate fi trecut cu vederea: LCK a fost, mai toată viața ei profesională, șefă, deci nu făcea ea dosarele. Dar a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA de președintele României, în urma unei decizii a Curții Constituționale, pentru „încercarea de a obține condamnări cu orice preț, implicarea directă în dosare, comportament excesiv cu magistrații, obstrucționarea inspecției Judiciare încălcarea Constituției și a autorității CCR”. Și totuși apare lista Comisiei Speciale. Prima pe listă.

Ce prețuiește oare atât de mult Bruxelles-ul la LCK? Procuroarea are, să recunoaștem, un palmares fabulos: politicieni, oameni de afaceri și demnitari antisoroșiști, au fost scoși de ea din circuitul public și câteodată din propria lor viață, FĂRĂ SĂ FI FOST VINOVAȚI. Acesta este palmaresul care o recomandă, că nu are altul. Sunt de notorietate publică faptele comise de procurorii de la DNA Ploiești, DNA Oradea, DNA Brașov, DNA Târgu Mureș, DNA Argeș, subalternii lui Kovesi, care au făcut dosare penale fabricând probe, inventând martori, obținând denunțuri prin șantaj. Sunt de notorietate publică înregistrările în care șefa DNA le cerea procurorilor să le facă dosare politicienilor: „să se ajungă la primul ministru”, spunea ea.

Toată lumea a aflat de protocoalele ilegale pe care le-a semnat cu SRI, prin care le dădea dreptul agenților de securitate să se implice în fabricarea dosarelor penale, eventual să trimită judecătorilor în plic și anii de pușcărie pe care nefericitul trebuia să-i îndure nevinovat. Iar dacă judecătorul nu se conforma, risca să intre la pușcărie împreună cu toată familia. Viitoarea șefă a procurorilor europeni are în acest moment mai multe dosare penale în care se vorbește despre abuzuri inimaginabile comise de ea sau de procurorii de sub aripa ei. Toți politicienii care nu se supuneau dorințelor politice ale SRI (SRI-ul se amesteca în politică încălcând la rândul lui legea) aveau dosar penal. Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a fost spionat de agenții SRI timp de 7 ani cu mandat de la procurorii DNA. Acuzat de mărturie mincinoasă, a fost achitat în primă instanță pentru că „nu există fapta”.

Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, s-a trezit cu un dosar penal pentru luare de foloase necuvenite, imediat ce și-a anunțat candidatura în alegerile pentru primăria Capitalei. S-a speriat și n-a mai candidat. A fost achitat după câțiva ani pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală”. Toni Greblă, judecător al Curții Constituționale, a fost acuzat de activități ilicite privind îngrijirea în curtea proprie de la țară a 6 struți, 3 gâște, 8 rațe, 20 de porumbei, aproximativ 30 de păsări și 7 iepuri. În plus, soția sa primise o rochie cadou de la finul, iar el o mașină veche în folosință.

Asta în condițiile în care DNA, conform legii, nu are dreptul să se ocupe de infracțiuni de corupție cu o valoare mai mică de 10.000 de euro sau care aduc un prejudiciu mai mic de 200.000 de euro. Greblă și-a dat demisia de la CCR (asta i se cerea) și, după câtva timp a fost achitat din lipsă de probe. Vina lui reală era aceea că votase în Curtea Constituțională împotriva legii Big Brother pe care SRI și-o dorea cu ardoare. Victor Ponta și Dan Șova, unul premier, celălalt ministru al Transporturilor, au fost acuzați de dare și luare de mită și au fost nevoiți să-și dea demisia.

După câțiva ani au fost achitați din lipsă de probe. Nu mai departe de zilele trecute Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că ar fi luat mită, pentru eliberarea unui permis de conducere, un miel, doi curcani şi cinci păstrăvi.

Zeci sau sute de primari, judecători, șefi din poliție, din garda financiară, oameni de afaceri, politicieni au obținut achitări după ce cătușele și pușcăria le-a distrus viața, familia și le-a mâncat agoniseala în procese care au durat ani de zile.

Toate aceste lucruri sunt publice. Și cu toate aceste nenumărate abuzuri strigătoare la cer, LCK este prima pe lista Comisiei Speciale pentru postul de procuror șef al UE. Ministrul Justiției Tudorel Toader, anunța ieri că va trimite tuturor omologilor din țările UE, decizia Curții Constituționale de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Spre informare. În acest fel, ministrul Justiției vrea, probabil, să le forțeze mâna. Oficialii respectivi nu vor mai putea uza ipocrit de argumentul că, vezi doamne, n-au știut adevăratul CV al LCK, din moment ce au primit acest document oficial din partea ministrului român.

Se vor împiedica, oare, Parlamentul European și Consiliul UE de acest act oficial? Puțin probabil. Ei știu bine cine e LCK. Și, probabil, o apreciază nu pentru că ar fi competentă ca procuror – a dovedit cu vârf și îndesat că nu e – ci pentru că știu că va ieși din cuvântul lor.

DNA e o instituție ciudată care nu există deloc în majoritatea țărilor europene. Un Parchet în interiorul Parchetului General, care se ocupă, chipurile, de infracțiuni de care parchetele celelalte se ocupau deja. Putem să ne gândim că DNA a fost un experiment, iar România, din nefericire, sediul acestui experiment. LCK personalizează acest experiment, prin care unii voiau să vadă dacă, în numele anticorupției și cu ajutorul procurorilor, poate fi controlată politica unei țări, în ciuda votului popular, atunci când sunt aleși alții decât cei doriți de o anumită eminență cenușie, transnațională, cum ar fi Șoroș.

Un om extrem de influent în Uniunea Europeană, prieten al lui Jean Claude Junker, președintele Comisiei Europene, sau Donald Tusk, președintele Consiliului European sau Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al comisiei Europene, Comisar european pentru statul de drept. Experimentul românesc a dat rezultate foarte bune: a dărâmat miniștri, un premier, l-a menținut pe Băsescu la putere deși fusese demis de populație, a ținut agenda publică ani de zile. Acum a venit timpul ca acest experiment să fie extins la scara Uniunii Europene.

Așadar, se înființează o replică a DNA la scara Uniunii Europene. Cine să fie șeful instituției dacă nu cea care a dovedit că, pentru a-și îndeplini misiunile trasate de șefii săi, nu se împiedică în scrupule și e în stare să calce în picioare, orice lege, orice principiu democratic?

Este foarte probabil ca LCK, la Bruxelles sau unde va fi sediul DNA european, să facă ceea ce știe. De data aceasta, arestarea unor politicieni de vârf din România, Polonia, Ungaria (țările din est în special), de preferință nevinovați, nu va duce la distrugerea câtorva destine umane, ci la distrugerea destinelor unor țări și la subjugarea acestora.

Uniunea Europeană va fi formată, probabil, (cu contribuția substanțială a DNA european) pe de o parte de Germania și Franța, Europa Occidentală în general (fără Italia probabil) și pe de altă parte de celelalte țări, de rang doi, cu statut de colonii. Cu alte cuvinte, vom avea UE cu două viteze. Tot e bine. Să nu fie cu trei.

sursa: romanialibera.ro